Som UX Design Consultant hos Klean Group spænder mine arbejdsopgaver bredt, da jeg er involveret i mange forskellige projekter, alle med fokus på slutbrugeren. Min nysgerrighed driver mig til konstant at forbedre effektiviteten, levere bedre brugeroplevelser og forbedre mine designs for at sikre, at vores kunder og deres brugere får de bedste produkter. Det seneste år har AI i høj grad været min nye samarbejdspartner. Jeg bruger det ikke kun, når jeg støder på udfordringer, men også som en del af min kreative designproces. AI forbedrer min arbejdsgang og åbner op for helt nye muligheder for mig som designer.

Praktisk anvendelse af AI

I min dagligdag bruger jeg flere forskellige AI værktøjer, som understøtter min arbejdsrutine og hjælper mig til at arbejde mere effektivt. I min designproces, anvender jeg de tre faser: Explore, Create, Connect hvor der sikres et harmonisk samspil mellem mennesker, forretning og teknologi. Afhængigt af det specifikke projekt, jeg arbejder på, varierer både anvendelsen og hyppigheden af AI-værktøjerne.

Ved du ikke, hvordan du skal komme i gang med AI?

Hent vores byggevejledning, “Sådan kommer du i gang med AI”.

Download den her

ChatGPT understøtter min designproces

Jeg bruger ofte ChatGPT, som du sikkert allerede kender, og det er det AI-værktøj, jeg anvender mest. I indsigtsfasen, Explore, hjælper ChatGPT mig med at undersøge og forstå de udfordringer, vores kunder og deres slutbrugere står overfor. I Create-fasen arbejder jeg kreativt og iterativt ved at udvikle forskellige designs og skræddersy løsninger efter specifikke behov. Endelig, i Connect-fasen, implementerer jeg designs og sikrer, at de skaber værdi og mening for kundens forretning.

Derudover bruger jeg ChatGPT kontinuerligt under et helt projektforløb ved at optage workshops og møder, hvorefter disse bliver transskriberet. Denne data bruges til at træne den specifikke AI-chat, jeg bruger til projektet.

Helt konkret har jeg eksempelvis brugt ChatGPT til at idégenere og brainstorme nye koncepter, både alene, sammen med kunder og med kollegaer. Dette har vist sig at være en kæmpe gevinst. For selvom jeg kan komme med nye idéer og koncepter, giver samarbejdet med ChatGPT en strøm af inspiration og kreativitet, som fører til flere og mere varierede løsninger.

Derudover anvender jeg også ChatGPT til at analysere data fra brugerindsigter til UX analyse, udarbejde personas på baggrund af dette, udarbejde indhold specifikt til kunden frem for at anvende tilfældigt midlertidigt tekst og spørge til råds hver gang jeg har en udfordring eller jeg skal bruge et ikon jeg ikke ved hvordan jeg skal illustrere.

Andre AI værktøjer, der effektiviserer mine designopgaver

I projekter, hvor jeg udarbejder hjemmesider eller applikationer, anvender jeg det australske værktøj Relume. Dette værktøj bruger AI til at optimere og forbedre min designproces ved hurtigt at generere sitemaps og wireframes baseret på de specifikke krav og designønsker, jeg har indtastet. Dette sparer mig meget tid og sikrer, at jeg hurtigt kan visualisere strukturen af en hjemmeside eller app til en kunde og justere til efter deres ønsker. Relume tilbyder et væld af layoutmuligheder og komponenter, som kontinuerligt opdateres. Disse designs sikrer konsistens og funktionalitet gennem hele designprocessen. Derudover har Relume direkte integration med designværktøjet Figma og webdesign-platformen Webflow, hvilket gør det nemt at tilpasse designet efter specifikke behov.

Derudover anvender jeg også de AI funktioner, Adobe har udviklet, såsom Photoshop Generative Fill. Med funktionen kan jeg blandt andet udvide et billedes baggrund, hvis det er for småt, eller fjerne objekter fra et billede. Et konkret eksempel er, at jeg ved udarbejdelsen af en ny visuel identitet hurtigt og nemt har kunne fjerne et gammelt logo på en arbejdsjakke og indsætte det nye logo.

AI som samarbejdspartner

Jeg er ikke ekspert på AI som designer, men jeg forsøger at bruge værktøjerne, hvor de giver værdi for mig og min arbejdsgang. Det effektiviserer mine rutiner og gør de tungere opgaver mere overkommelige. Ved at anvende de forskellige AI-værktøjer frigør jeg tid, som jeg kan bruge på de mere kreative og strategiske aspekter i designprocessen. For mig er AI ikke længere blot et værktøj, men en samarbejdspartner – min nye kollega – der konstant udfordrer mig til at tænke anderledes og innovere. Sammen med min nye kollega føler jeg mig mere rustet til at nå mit mål om altid at skabe de bedste brugeroplevelser.

Bliv kontaktet af Mille

Har du spørgsmål ang. design og AI? Så udfyld kontaktformularen, og vi vil hjælpe dig på vej.