E-commerce er mere og andet end køb på nettet

Mange omtaler E-commerce som et køb, der sker online. Det er naturligvis ikke forkert. Men E-commerce er mere og andet end dét.

Den digitale platform er idag blot én brik i det samlede tilbud til kunderne. Selve købet sker i mange tilfælde ikke online. I stedet sker det i et personligt møde med en sælger eller ekspedient. Det kan der være mange årsager til.

Men det er typisk en forretningsmæssig god idé at anvende en E-commerce platform, også selvom man ikke ønsker at selve købet skal ske online.

E-commerce platformen er skabt til struktur

E-commerce platforme som f.eks. Magento er rigtigt gode til at håndtere produkter og kategoristrukturer. De er ofte også meget integrationsvenlige, så produktdata kan hentes automatisk fra f.eks. et ERP system.

E-commerce platforme er altså det oplagte værktøj til at vise produkter på et website med – også selvom man ikke kan købe noget online. Og skulle forretningen beslutte, at nu skal salget også ske online, er der jo ikke ret langt til at implementere et checkout-flow.

EKSEMPEL

Gloster Furniture

Gloster er verdens førende producent og forhandler af luksus-udemøbler i teaktræ. Salget sker primært B2B via slutkundens indretningsarkitekt, som oftest rådfører sig med Glosters specialister. Derfor tilbyder Gloster – endnu – ingen egentlig e-handel.

Men det store sortiment præsenteres alligevel via Magento E-commerce platform, som gør det enkelt at styre varer og strukturer.

Se mere på gloster.com

EKSEMPEL

BMW Financial Services Denmark

BMW Financial Services Denmark håndterer leasing og finansiering af BMW og Mini i Danmark. De tilbyder endnu ikke, at du kan lease eller købe en bil på nettet. I stedet Skaber E-commerce løsningen trafik hos bilforhandlerne, som kan rådgive og afslutte køb eller kontrakt.

Bilerne er varer i Magento E-commerce platformen, og platformens funktioner til struktur og filtrering er ideel til præsentationen online.

Se finans-bmw.dk

Lyder det interessant?

Kontakt Torben Storgaard for en uforpligtende snak — vi kan helt sikkert hjælpe dig!

+45 24 63 01 67
[email protected]