Med 59% af danskerene på platformen dagligt (DR’s Medieudviklingen 2023), kan du med stor sandsynlighed ramme netop din målgruppe og skabe resultater på både kort og lang sigt. Her udfolder vi nogle af de mange facetter af annoncering på Facebook, og hvordan du kan vækste din forretning på platformen.

Find ud af hvad du vil opnå og vælg den rigtige kampagnemålsætning

Metas annonceplatform tilbyder 6 forskellige kampagnemålsætninger. Der er klare fordele og ulemper ved dem alle, idet ingen af dem kan levere på alle fronter. Derfor er det vigtigt at afstemme sine forventninger, inden man går i gang, så man ikke bruger penge på at skaffe resultater, man ikke går op i. Her er de forskellige kampagnemålsætninger og det, de er bedst til.

Kendskab

 • Rækkevidde — nå flest mulige brugere
 • Kendskab til brand — nå brugere, der med størst sandsynlighed vil huske dit brand
 • Video visninger — nå brugere som er mest interesserede i din video

Trafik

 • Klik på link — nå brugere som er mest tilbøjelige til at klikke på annoncen
 • Visninger af landingsside — nå brugere som er mest tilbøjelige til at indlæse din landingsside

Interaktion

 • Opslags interaktion — reaktioner, kommentarer, delinger
 • Messenger — starte chat

Leads

 • Lynformularer — indsamling af brugeres oplysninger. Typisk for at få adgang til gated-indhold

Promovering af app

 • Appinstallationer — sende trafik til appstore og Google play
 • Apphændelser — få folk til at foretage bestemte hændelser i app

Salg

 • Konverteringer — salg og andre hændelser på websitet, fx “tilføj til kurv”

Find de rette målgrupper

Metas algoritme samler dagligt store mængder data om, hvad deres brugere interesserer sig for. Det er deres eksistensgrundlag. Hvis ikke de er i stand til at servere indhold, som deres brugere finder relevant, vil ingen bruge platformen. Så enkelt er det. Som annoncør betyder det, at der er mange muligheder for at ramme vores målgruppe(r). Men det betyder også, at man hurtigt kan bruge penge på målgrupper, som ikke genererer de resultater, du ønsker. Derfor er kunsten at få testet forskellige målgrupper af for at finde ud af, hvor man får bedst resultater. Hvad der virker for én virksomhed, virker ikke nødvendigvis for en anden.

Interessebaserede målgrupper

Når du opretter en annonce, har du mulighed for at vælge interesser, som er relevante i forhold til det, du tilbyder. Sælger du eksempelvis outdoor-tøj, kan du målrette brugere med interesse for friluftsliv og udendørsaktiviteter. På den måde kan du ramme brugere, der med højere sandsynlighed vil interagere med dine annoncer. Og med den viden om, hvad de interesserer sig for, kan du også med fordel bruge det til at udforme dit billed- og videomateriale og dine annoncetekster, så det taler direkte til deres behov, ønsker og drømme.

 

Databaserede målgrupper

I takt med at du annoncerer på Metas platforme, laver organiske opslag og generelt får folk til at interagere med dit brand, kan du bygge målgrupper på baggrund af det. Det er smart, fordi at Meta på den måde kan finde brugere, som minder om dem, der har gjort det, du gerne vil have. Det kunne eksempelvis være folk, som har tilmeldt sig dit nyhedsbrev eller foretaget et køb.

 

Retargeting

De færreste slår til første gang de ser et tilbud. Derfor er retargeting et effektivt greb og et must i ethvert digitalt marketing setup. Retargeting går ganske enkelt ud på at målrette brugere, som tidligere har interageret med din virksomhed. Det kunne fx være brugere som har liket, kommenteret eller delt dine opslag eller besøgende på din hjemmeside. Mens det er fint at målrette bredt i toppen af markedsføringstragten for at få volumen på sin eksponering, er det altså også nødvendigt at bearbejde folk, der tidligere har vist interesse.

illustration af målgrupper på facebook

Test budskaber for optimal performance

Med god målretning kan man opnå meget, men magien opstår først virkelig, når man samtidig formår at servere budskaber, der virkelig ræsonnerer hos målgruppen. Derfor er kunsten også at teste sine budskaber. Kun sådan kan du blive klogere på, hvad der virker. Forskellen i performance kan være dramatisk, og vi har ofte set, at performance kan være mange gange bedre i én annonce frem for en anden. Så hvis du er seriøs omkring dit annoncebudget og vil maksimere afkastet af din investering, er trinnet her måske den allervigtigste opgave. 

Meta tilbyder gode muligheder for at opstille splittests, hvor målgrupper bliver opdelt for at give dig testsvar med størst mulig sikkerhed. Disse formelle splittests er klart måden af få mest entydige svar på sine tests. Men det kan også være en anelse langsommeligt og manuelt krævende. Derfor er der også modeller for at teste content af på anden og mere uformel vis. Vi anbefaler til enhver tid at teste én ting ad gangen og at gøre det løbende. Hvis du tester flere ting på én gang, vil du aldrig være helt sikker på, hvad der gør forskellen. Ideelt set skal alt testes. Annoncetekster, overskrifter og tekst i billed/videomateriale. Det er den kontinuerlige optimering, der for alvor skaber resultaterne.

 

Opsæt tracking for at guide algoritmen

For at få det meste ud af Facebook ads, bør man også installere den såkaldte Facebook pixel. Det er et lille stykke kode, som indsættes på websitet for at spore besøgendes adfærd. Det er naturligvis vigtigt, at trackingen kun skyder af, når folk har afgivet marketing samtykke, så GDPR overholdes. Sporingen er altafgørende, hvis formålet med annonceringen er at få brugere til at udføre bestemte handlinger på websitet. Hver gang pixelen registrerer dine ønskede hændelser, bliver algoritmen nemlig klogere på, hvilke brugere den bør målrette fremadrettet. Idéelt set skal Meta bruge 50 konverteringer på en uge for optimal læring, men mindre kan også gøre det. 

Uden sporingen vil Facebook kun vide, hvem den skal vise annoncerne til for at få folk til at klikke, men den vil ikke vide, hvem der rent faktisk konverterer. Ultimativt betyder det, at hvis ikke trackingen er på plads, så bliver ens cpa (cost per acquisition) markant dyrere. Desuden vil man ikke være i stand til at oprette de databaserede målgrupper baseret på web-besøgende, som nævnt ovenfor.

Klean Group er digital marketingpartner for REMA 1000 Danmark.

Meget mere digital markedsføring

Siden 2021 har Klean Group været fast digital marketingpartner for REMA 1000 Danmark og løser kontinuerligt opgaver som digital annoncering, SEO og community management.

Læs mere

Få indblik i data

Hvor effektiv er annoncering på facebook? Det kan data i kampagnerne hurtigt afsløre, hvis man ved, hvilke data man skal kigge på. Cpm, cpc, ctr og cpa — metrikker er der nok af. Og derfor handler det i høj grad om at fokusere på de rigtige. Især fordi mængden af data hænger uløseligt sammen med hvor højt budgettet er i en given kampagne. Og hvis budgettet eksempelvis ikke er højt nok til at få en passende mængde konverteringer ind, fx køb eller tilmeldinger til nyhedsbrev, så kan det blive nødvendigt at se på blødere konverteringspunkter højere oppe i tragten.

Hvad enten du kører kampagner med henblik på branding, leadgenerering eller konvertering, er det vigtigt at følge med i kampagnernes performance, så du får mest ud af pengene. Budgetter bør flyttes derhen, hvor der opnås best performance. Kreativer, der performer bedst, bør få mest i budget. Det giver sig selv, men det kræver en vis løbende monitorering. Meta er relativt god til at gøre det automatisk, men er ofte slem til at drage konklusioner for tidligt. Det udmønter sig af og til i, at langt størstedelen af budgettet bliver brugt på en bestemt målgruppe eller kreativ. Det er ikke altid optimalt.

 

Afsluttende bemærkning

Vedholdenhed og lyst til at eksperimentere er nøglen til succes med annoncering på Facebook. Der findes ikke en one-size-fits-all løsning. Det, der virker for én virksomhed, er ikke nødvendigvis effektivt for en anden. Men spring ud i det, studér resultaterne og lær af kampagnerne. Succesen venter for dem, der er villige til at lære og tilpasse.

Få hjælp til Facebook annoncering

Tøv ikke med at kontakte Emil, som er en af vores digitale marketing konsulenter. Han kan helt sikkert hjælpe dig og din virksomhed med at realisere potentialet på Metas platforme.

Emil Elert Christensen

+45 42 94 91 13

emil@kleangroup.dk

Digital marketing konsulent, Emil Elert